SAHABAT...

Jika dikaitkan dengan kita ini, sahabat yang diertikan itu adalah teman yang memberi manfaat kepada kita, selalu sokong perilaku baik kita dan menghalang perilaku buruk kita, itulah sahabat!

Follow me also at twitter, ok! ^_^
https://twitter.com/AARalfarouq

Pesanan: Jangan menyalah tafsirkan blog ini, blog ini sebagai satu medium yang boleh mengeratkan balik hubungan SAHABAT HANDAI kami. Kalau tak paham, sila post'kan COMMENTS anda.Published by: Amir Asyraf Ramli al-Farouq

Saturday, July 14, 2012

Peristiwa Nisfu Syaaban

Berlakunya peristiwa pertukaran kiblat yang aslanya Masjidil Aqsa kemudian ke arah Masjidil Haram (Makkah al-Mukarramah) oleh Nabi Muhammad SAW, ketika solat Zohor di Masjid Kiblatain, Madinah. Apa yang menarik perhatian di sini ialah ada ustaz yang menceritakan bahawa pada ketika itu Allah SWT mengetahui apa yang terlintas di dalam fikiran Nabi Muhammad SAW, yakni Baginda SAW semacamnya kurang senang terhadap puak Yahudi yang berkiblatkan Masjidil Aqsa juga pada masa itu. Oleh kerana itulah Allah mewahyukan kepada Nabi Muhammad SAW agar menukarkan kiblat secara terus dalam solat Zohor tersebut.

No comments:

Post a Comment